Salon Creativ w Pruszczu Gdańskim – projekt

Salon Creativ w Pruszczu Gdańskim jest firmą, która zajmuje się rozwiązaniami audio-multimedialnymi do samochodów. Projekt jest w trakcie realizacji. Głównym założeniem projektu było uporządkowanie i oddzielenie strefy klienta od strefy przy wejściu głównym oraz lady, nie ograniczając jednocześnie przestrzeni i dostępu do światła. W tym celu zastosowana zostanie ścianka ze szkła hartowanego ozdobiona wypiaskowanym logiem firmy. Zakłada się ułożenie nowej powierzchni posadzki z płyt gresowych rektyfikowanych, zastąpienie istniejących cokołów przy ścianie na gresowe. Część eksponowanych ścian w strefie klienta zostanie wykończonych panelami 3D pomalowanymi proszkowo ciemną farbą. Sąsiadująca ściana pomalowana zostanie tą samą farbą kontrastującą z szarym wykończeniem posadzki i bieli sufitów. Nałożona następnie zostanie na niej grafika ręcznie malowana lub drukowana. Ściana za regałem ekspozycyjnym pomalowana zostanie również w ciemnym kolorze. Półki regału ekspozycyjnego podświetlone zostaną taśmą led emitującą delikatne światło. Panele dekoracyjne podświetlone zostaną trzema reflektorkami.